Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen.

Valitse keräyskohde

Yleislahjoitus

Yleislahjoitus

Etkö osaa päättää kohdetta? Anna meidän auttaa! Korkeasaari jakaa yleislahjoituksina tulleet varat niille suojeluhankkeille, jotka tarvitsevat juuri kyseisenä vuonna erityisesti tukea.
Villieläinsairaala

Villieläinsairaala

Korkeasaaren Villieläinsairaala on Suomen suurin loukkaantuneiden ja orpojen luonnonvaraisten eläinten hoitola. Hoidon tavoitteena on palauttaa eläimet hyväkuntoisina takaisin luontoon.
AMUR-hanke

AMUR-hanke

Venäjän Kaukoidässä elävien amurinleopardien ja -tiikerien tilanne on huolestuttava. Amurinleopardi on yksi maailman uhanalaisimmista kissapedoista. Niitä ja amurintiikereitä uhkaa mm. elinalueiden hakkuut sekä salametsästys.
Berberiapinoiden suojelu

Berberiapinoiden suojelu

Berberiapinat ovat erittäin uhanalaisia. Ne elävät pääosin Marokon ja Pohjois-Algerian vuoristometsissä. Laiton lemmikkieläinkauppa on suuri uhka berberiapinoille, ja metsäpalot tuhoavat niiden elinalueita.
Lumileopardien suojelu

Lumileopardien suojelu

Lumileopardit elävät Himalajan vuoristossa 12 eri valtion alueella. Yksi lumileopardien suurimmista uhkista on salametsästys ja etenkin Kiinaan suuntautuva laiton kauppa.
Madagaskarin makien suojelu

Madagaskarin makien suojelu

Torotorofotsyn suojelualueen metsissä itäisellä Madagaskarilla elää äärimmäisen uhanalaisia makeja. Niiden kotimetsiä uhkaa polttopuun ja puuhiilen hankinta asukkaiden energianlähteeksi.
Manulien suojelu

Manulien suojelu

Manuli on pieni tuuheaturkkinen arokissa, joka elää laajalla alueella Aasian aroilla. Manulin luonnonkanta on vähenemässä, vaikka sitä ei tällä hetkellä luokitella uhanalaiseksi lajiksi.
Partakorppikotkien suojelu

Partakorppikotkien suojelu

Partakorppikotkat vainottiin 1800-luvulla lähes sukupuuttoon Euroopan vuoristoseuduilta. Nykyisinkin partakorppikotkat kärsivät ruokapulasta, sillä lampaiden ja vuohien pito vuorilla on vähentynyt.
Pikkupandojen suojelu

Pikkupandojen suojelu

Pikkupandat elävät Himalajan vuoristoalueella. Laji on erittäin uhanalainen, ja pikkupandojen määrä on laskussa. Metsien hakkuut ja karjan laidunmaiden laajeneminen vähentävät pikkupandoille sopivia elinalueita.
Saimaannorppien suojelu

Saimaannorppien suojelu

Saimaannorppa on yksi maailman uhanalaisimmista hylkeistä. Saimaannorpan suurimpia uhkia ovat muun muassa hukkuminen kalanpyydyksiin ja lisääntymistä hankaloittava ilmastonmuutos.
Sammakkoeläinten suojelu

Sammakkoeläinten suojelu

Maailman sammakkoeläimiä uhkaa sukupuuttoaalto. Monet lajit, suvut ja jopa heimot häviävät luonnosta ennennäkemättömällä vauhdilla.
Villikameleiden suojelu

Villikameleiden suojelu

Äärimmäisen uhanalaisia villejä kameleita elää vain pienellä alueella Gobin autiomaassa. Luvaton kaivostoiminta pienentää niiden elinalaa, ja tiet tuhoavat niiden vuosisatoja vanhoja kulkureittejä autiomaan ruoka- ja juomapaikkojen välillä.